What She Made| Fat Bombs

Category~Inspiration         Post~Fat Bombs

 

 

Hello, my friends.

Today I wish to share something yummy with you. Or rather, healthy. Healthier…more than yummy. But I like it. Yummy for me.

I have been making…fat bombs. The ones I make have coconut oil as their base oil and coconut oil is very good for you. 😆

IMG_0650.JPG

I made two types; chocolate and lemon. I will share both recipes with you but they’re very similar process wise.

The Process Pictures

IMG_0635

IMG_0638

IMG_0640

IMG_0642

IMG_0644

IMG_0647

IMG_0650

 

The Ingredients

  • 1 cup extra virgin coconut oil
  •  1/2 cup unsweetened cocoa powder
  • 2 tbsp raw honey
  • 1 tsp vanilla extract
  • 1-3 drops peppermint essential oil. (only use one if it is an edible brand, Doterra for example.)
  • You will need silicone molds or something to shape the bombs.

 

 

The Process in Writing 😀

  1. Melt half of the coconut oil called for (1/2 cup) on the stove. Set aside to cool.
  2. Combine honey, cocoa powder, and other 1/2 cup of oil in food processor. Add vanilla extract, and other 1/2 of oil when it’s cool.
  3.  Add Peppermint essential oil and blend in the food processor until well-mixed.
  4. Fill silicone mold with mixture.
  5. Place silicone mold in the freezer and allow fat bombs to harden. (they should be solid)
  6. Remove from freezer and enjoy. Keep them in the freezer (as they will melt!) to enjoy as a delicious snack anytime. You can eat them at your leisure and they are really amazing for when you need something to hold you over.

 

 

You can also make lemon fat bombs. I really loved these ones as well, and they were a little sweeter in my humble opinion. 😉

IMG_0648.JPG

 

 

The Ingredients

  • 1 cup extra virgin coconut oil
  • 2 1/2 teaspoons lemon zest (approximately one medium lemon’s worth)
  • 1/4 cup lemon juice (approximately one medium lemon’s worth)
  • 2 tbsps raw honey

 

 

The Process

  1.  Melt  half (1/2 cup) of the coconut oil on the stove.
  2. While the oil is melting, zest lemon. Add zest to your food processor.
  3. Juice your lemon, then add lemon juice (make sure there aren’t any seeds!) to your food processor.
  4. Add melted and unmelted coconut oil to your food processor, then add the honey.
  5. Process all ingredients until evenly mixed.
  6. Pour mixture into molds. If you don’t have any molds, you can just let mixture firm in the refrigerator for a while, then spoon morsels onto a parchment-paper lined surface.
  7. Put molds or parchment paper-lined surface into the freezer to solidify the fat bombs. Whenever they become solid, you may eat them!

 

A Few of my Favorite Things

Hello!

This post will be answering a few ‘about me’ questions. Most of it is just in regards to a few things I like or use. If y’all would like, answer the questions for yourselves in the comments! That would be fun…

Question #1. What is your favorite flower?

IMG_6853.JPG
Answer: Hydrangeas. 

 

Question #2. What is currently your favorite kind of tea (substitute for beverage if you don’t like tea)?

IMG_6802.JPG
Answer: Hibuscus Ginger Organic tea, by Tao of Life. 

Question #3. A favorite beauty product?

IMG_6809.JPG
Answer: Maybelline New York, The Colossal Volum Express mascara. 

 

Question #4. Apples or oranges?

IMG_6824.JPG
Answer: I love apples! Especially sweet, crunchy, organic ones 😀 . 

 

Question #5. One book you read recently that you would highly recommend?

IMG_6828.JPG
Answer: Mansfield Park, by Jane Austen. This book kept me on my toes. And frustrated! 😉

 

Question #6. What is something you baked recently that turned out?

IMG_6827.JPG
Answer: Gluten-free biscuits. Laugh all you like, people. I am gluten-free and thoroughly enjoy finding new things to try. They may not be those lovely fluffy southern thingys y’all are used to…but they still taste good!

 

Question #7. One book you read as a younger kid and still love?

IMG_6831.JPG
Answer: Keeping Holiday, by Starr Meade. I love this book so much! It’s a great read, and we read it when I as younger as an ‘out-loud’ family book. It’s clean, religious, and is a somewhat ‘allegory’ novel. 

 

Question #8. What are your favorite therapeutic products?

IMG_6832.JPG
Answer: Essential oils! I love Edens gardens for our diffuser, and Doterra for putting in mint chip ice cream 😀 . 

 

 

Question #9. Show one photo you recently took that you like?

IMG_6778.JPG
Dogwoods!

Little announcement~My next post will be a writing post, on…WRITER’S BLOCK! Because I haven’t done a post on writing in a little while. Also, my writing blog is going to be doing a fun little post. I will use two writing prompts to begin a fun little story. It’s not up yet, but when it is–you can check it out here: http://midnightwriter2000.blogspot.com/

signature